Tänä vuonna Ilmeen matkan järjestäminen on päätetty jättää väliin. Sinällään viimeiset muutokset tekevät Karjalan tasavallan alueelle matkustamisen hieman haastavaksi, varsinkin isolla porukalla. Tässäpä hieman matkamatematiikkaa:

  • Viisumi pitää hakea nykyisin ennen Karjalan tasavallan rajavyöhykelupaa, joten sitovat ilmoittautumiset pitäisi olla kasassa vähintään kolme kuukautta ennen matkaa.
  • Passi pitää olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen, eli vähintään 9 kk viisumien hakua aloiteltaessa. Nykyisillä 5 vuoden passeilla keskimäärin joka kuudennen tarvitsisi uusia passi ja siis niin, että uusi passi on valmis 3 kk ennen matkaa.
  • Osa ihmisistä matkustaa omalla viisumilla, yleisimmin vuoden viisumilla. Oma viisumi pitäisi siten olla voimassa rajavyöhykelupaa haettaessa ja tietysti myös matkan aikana, keskimäärin joka neljännellä näin ei olisi. Jos matkalle haluaisi hakea oman vuosiviisumin, pitäisi haku aloitella jo parhaimmillaan 5 kk ennen matkaa.

Tämän lisäksi kukaan ei takaa, että rajavyöhykelupa myönnetään. Parhaimmillaan siis haemme ja maksamme viisumit matkalle, jonne ei pääsekään.

Sinällään olisi mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksista, jos matka suuntaa Ilmeelle. Jos matkaseurueeseesi mahtuu lisää väkeä, voimme myös mainostaa matkaasi jäsenistöllemme, ota yhteyttä vaikka Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. -osoitteeseen.

Siisiälästä ja Hynnilästä kiinnostuneille voinee mainita, että tälle alueelle pitäisi riittää Leningradin oblastin lupa, joka ainakin tähän asti on ollut helpompi hakea ja viisumeita ei ole tarvittu, vaan tämäkin on toki voinut muuttua. Hynnilän salotien risteyksestä eteenpäin saattaa tosin joutua väittelemään rajavartijoiden kanssa siitä, missä tasavallan raja menee, vaikka Karjalan tasavalta pitäisi kyllä alkaa vasta Iso-Ilmeen puolelta. Ilman asianmukaisia rajavyöhykelupia en alueelle matkustamista suosittele, ellei lupien puuttumista halua selvitellä rajavartijoille.