Ilmeelle olisi suunnitteilla parikin matkaa, jos lähtijöitä vain piisaa. Kaikki tiedot eivät ole vielä varmistuneet, mutta alustavaa tietoa tässä.

Ilmee - Käkisalmi su 14 - ma 15 kesäkuuta

 • Linja-autokuljetus Juva - Puumala - Ruokolahti - Imatra - Enso - Antrea - Kirvu - Ilmee
 • Ilmeellä kokoontuminen kirkonmäellä, kotikyläkäynnit ja voileipäkahvit
 • Hiitolan kautta Käkisalmeen, jossa majoittautuminen hyvatasoisessa Tochka na karte Priozersk -hotellissa
  (kts. esim. https://www.booking.com/hotel/ru/tochka-na-karte-priozersk.fi.html)
 • Illallinen ja aamiainen hotellissa
 • Maanantain ohjelmaa ei ole vielä päätetty, toivomuksia otetaan vastaan. Jos Käkisalmi ei ole ennalta tuttu kaupunki suurimmalle osalle, kaupunkikierros ja / tai Käkisalmen linnaan tutustuminen voisi olla yksi vaihtoehto.
 • Myöhäinen lounas lienee paikallaan, jossei muualta löydy niin Ensossa.
 • Paluu mahdollisesti Kivisalmen ja Antrean kautta, Imatralla ehkä noin kuuden - seitsemän maita illalla.
 • Matka jatkuu Juvalle tarvittaessa - toisaalta linja-auto siihen suuntaan ajanee joka tapauksessa.

Hinta riippuu tyhmän koosta, mutta jäänee alle 250 euron sisältäen linja-autokuljetukset, majoituksen kahden hengen huoneessa, mainitut ruokailut, ryhmäviisumin ja rajavyöhykeluvat.

 

Yhdistetty talkoo- ja kotiseutumatka Ilmeelle su 5 - ma 6 heinäkuuta

 • Linja-autokuljetus Juva - Puumala - Ruokolahti - Imatra - Enso - Antrea - Kirvu - Ilmee
 • Ilmeellä kirkonmäen siistimistä / kotikyläkäynnit ja voileipäkahvit
 • Majoitus mökeissä Kirvussa Sairalan lomakylässä (Puusniekan niemi Torajärven rallalla) - hyvin varustellut keittiöt, jos laitat ruuan mieluummin itse
  (kts. https://www.booking.com/hotel/ru/baza-otdyha-borodinskoye.fi.html, http://borodinskoe.ru/)
 • Illallinen ja aamiainen majapaikassa
 • Paluu Enson kautta Imatralle ja Juvalle hyvissä ajoin, ostosaikaa esim. Ensossa.

Hinta lienee hieman edullisempi kun ensimmäisen matka. Halukkaat osallistuvat talkoisiin, ei tarkoita että kaikkien pitäisi ;)

 

Dokumentit ja tiedot matkatoimistolle

 • Passi pitää olla voimassa 6 kk matkan jälkeen, ehjä ja tyhjiä sivuja pitää olla vähintään 2 - tarkista passisi!
 • Viisumi tarvitaan:
  Omalla viisumilla toimita matkatoimistoon kopio passista ja viisumista - alennus 70 e. Ilmainen sähköinen viisumi ei kelpaa Ilmeellä!
  Ryhmäviisumiin osallistuva:
  • Täytä sähköinen viisumihakemus, ohjeet ja linkki: Viisumiohjeet
  • Vaihtoehtoisesti käytä paperinen kaavake ja matkatoimisto täyttää lisämaksusta sähköisen hakemuksen: viisumihakemuslomake
  • Toimita matkatoimistoon:
   • Kopio passin kuvasivusta - 1:1 eli ei suurennettu aikä pienennetty.
   • Värillinen passikuva - pitäisi olla korkeintaan 6 kk vanha.
   • Pakollisen matkavakuutuksen saa matkatoimistosta. Jos oma vakuutus kuitenkin löytyy, toimita vakuutustodistus, josta käy ilmi vakuutetun tiedot: vakuutuksen haltijan nimi, syntymäaika, vakuutuksen voimassaoloaika ja vakuutuksen numero. Kopio vakuutuskortista ilman päivämääriä ei kelpaa.
 • Ilmoita matkatoimistoon kyytiin nousupaikka, linja-auto ei välttämättä pysähdy kaikissa paikoissa, jos kyytiin tulijoita ei listan mukaan ole.
 • Yhden hengen huoneita saanee lisämaksusta (kesäkuun matka), heinäkuun matkalla on useamman huoneen mökkejä. Jos lähdössä on isompi porukka, kerro majoitustoiveet - toki paikan päälläkin voi vähän sumplia.
 • Kerro myös mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Älkää sekoittako sähköistä viisumihakemusta ja sähköistä viisumia. Kaikki hakemukset tehdään nykyisin netissä, mutta tarvittaessa matkatoimisto voi hoitaa tämän ja voit toimittaa tiedot paperilomakkeella heille. Jos matkustat omalla viisumilla, niin sen pitää olla fyysisesti kiinni passissa, koska sähköinen viisumi ei kelpaa Karjalan tasavallassa.

 

Ilmoittautuminen

Matkan järjestää Pohjolan matkat, joka vastaanottaa ilmoittautumiset, huolehtii ryhmäviisumin ja rajavyöhykelupien hakemisesta sekä laskutuksesta.

Koska kuluja tulee majoituksen varauksesta, viisumista jne., peruutus sitovan ilmoittautumisen jälkeen ei ole ilmaista. Siihen asti kertyneet kulut pitää maksaa, muuten mennään valmismatkaehdoilla käsittääkseni. Kulut eivät ole valtavan suuret mutta esim. sairauden varalta oma matkavakuutus, jossa on perusturva, korvaa peruuntuneen matkan kulut.

Yhteystiedot

Pohjolan matka / Ilmeen matka
Valtakatu 51
53100 Lappeenranta

Puhelin: 0201 303 504 (Noora Turku)
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimiston yleiset yhteystiedot:
Puhelin: 0201 303 500

Toimisto on auki ma-pe 9-16


Toki matkasta voi kysellä myös allekirjoittaneelta, olen käynyt Siisiälässä, Hynnilässä ja Ilmeella useamman kerran, ja myös pari kertaa aikaisemmin järjestänyt matkan.

Matkan jälkeen puhelimella saanee parhaiten kiinni iltaisin kuuden jälkeen ja viikonloppuisin. Voin myös pirauttaa takaisin, jos näen soittajan tiedot ts. numero ei ole salainen.

Kari Jyrkinen
0400-234 108
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Aikataulu (pyrin päivittämään tarkat päivät kun saan ne)

 • Omalla viisumilla: kopio viisumista ja passista perillä matkatoimistossa n. 2.5 kk ennen matkaa
 • Jos täytät sähköisen viisumihakemuksen: dokumentit perillä matkatoimistossa n. 3kk 1 vk ennen matkaa
 • Jos matkatoimisto täyttää viisumihakemuksen: dokumentit perillä matkatoimistossa n. 3kk 2 vk ennen matkaa

 

Muuta tietoa

Alustava bussiaikataulu

5:20 Juvan linja-autoasema
6:50 Ruokolahti, Käringin tienhaara
7:10 Vuoksenniskan tori
7:20 Imatran keskusliikenneasema
7:30 Valtionhotelli
7:45 Pelkolan raja-asema

Linja-autolla pääsee Viipurin - Ilmeen tietä Siisiälään, Hynnikään ja Koskenkylään sekä Keskikylään - Salokylän suunnasta ei varmuutta. Tie olisi ollut 2013 bussilla ajettavassa kunnossa ainakin alkupäästä joten yritetään päästä tai hankkia paikallinen kuski, mutta varmasti ei voi koskaan luvata. Bussilla on ikävä peruuttaakin kilometrejä. Peltoja on Ilmeellä otettu viljelykseen, joten Salokylässäkin saattaa olla pellot käytössä ja siten tie kunnossa.

Hynnilän saloon oli vielä 2009 tie erinomaisessa kunnossa, mutta nykyisin alkaa vaatia maastoauton. Kannattaa ilmoitella minulle etukäteen, jos haluaisit jonnekin syrjäisempään paikkaan, niin katsotaan, miltä tilanne näyttää. Ilmeen seutuun liittyvissä kysymyksissä kannattaa ottaa muutenkin yhteyttä minuun, matkatoimisto vastaa vain matkajärjestelyistä.

 

Muutoshistoria

 • 11.2 Korjattu oikea vuosi :)
 • 12.2 Lisätty tietoa peruutuskuluista ja Salokylän suunnasta - lähtijöitä tuntuisi olevan. Olisikohan kukaan käynyt viime aikoina että tietäisi tien kunnosta?

  Majoitusta ei ole vielä varattu, joten muutokset ovat mahdollisia, jos majapaikka sattuisi täyttymään. Kannattaakin ilmoittautua heti kun tietää, että matkalle haluaa ja pääsee lähtemään, niin saadaan majoitusvarauksetkin varmistettua. Käkisalmen hotelli vaatii ennakkovarausmaksun, joten ylimääräisiä huoneita ei kannata varata.
 • 5.3 Kesäkuun matkalle on ilmoittaununut 30 henkeä, hinta jäänee 250 euron alle tällä ryhmän koolla. Matkalle mahtuu vielä hyvin mukaan jos toimii nopeasti.
 • 15.3 Kesäkuun reissun osalta järjestelyt ovat käynnissä, enkä lähtisi vielä matkaa perumaan koronaviruksen takia. Majoitusvaraus on maksettu ja se jää peruutustapauksessa maksettavaksi, kuten yllä mainittu. Ryhmäviisumi ei välttämättä ole vielä haussa, ne kulut saattaisi ehtiä välttää. Toki jokainen voi perua osallistumisensa oman harkintansa mukaan, kulut valmismatkaehtojen mukaan + viisumi- ja majoitusvahvistuskulut. Matkan peruuntuessa suurimmat kulut ovat viisumi ja majoitusvahvistus.

  Heinäkuun matkan osalta voi tilannetta vielä seurata, kuluja siitä ei vielä ole muodostunut.
 • 18.3 Venäjän konsulaatti on ilmoittanut, etteivät he käsittele uusia viisumianomuksia ennen toukokuuta - ja päivämäärä voi vielä lykkääntyä. Näin ollen rajavyöhykelupia ei ehditä anomaan ja molemmat matkat peruuntuvat. Ehkä näin on myös kaikkien terveyden kannalta parempi. Uusi yritys siirtynee todennäköisesti vuoden päähän. Noora ei onneksi vielä varannut majoitusta, joten kulut jää omiin valokuvaus- ja postikuluihin.