Yhdistyksen kokous pidettiin Imatran kylpylässä sunnuntaina 20.3.2016

Vuoden 2015 toiminnasta todettiin, että vuoden aikana hallitus kokoontui vuosikokousta edeltävässä kokouksessaan ja vuosikokouksen jälkeen järjestäytymiskokouksessaan.

Toimintavuoden aikana yhdistyksemme nettisivuilla kerrottiin vuosikokouksen kuulumisista ja sinne lisättiin Mauri Koskelan 14-vuotiaana kirjoittama kouluaine ”Karjalan kansa vaellustiellä”, joka kertoo hänen mietteistään katsellessaan Ilmeen ohi vaeltavaa evakoitten virtaa, johon sitten vähän myöhemmin ilmeeläisetkin joutuivat liittymään. Nettisivujen kuvagalleriaan lisättiin kolme kuva-albumia: ”Ilmee ennen sotia”, ”Kuvia vuodelta 2002” ja ”Siisiälä”. Kari Jyrkinen ylläpitää yhdistyksen nettisivuja, jotka löytyvät osoitteesta Ilmee.net. Kotiseutumatka ei vallitsevassa tilanteessa ollut mahdollinen Venäjän rajaseudulla vallitsevista tiukoista matkustusmääräyksistä johtuen. Yhdistyksen jäsenmäärä lisääntyi merkittävästi ja vuoden lopussa jäseninä oli 60  ilmeeläisistä juuristaan kiinnostunutta henkilöä

Vuoden 2016 toiminnan osalta katsottiin, ettei Ilmeen kotiseutumatkan järjestämiselle ole nykyisen tilanteen vallitessa edellytyksiä. 

Kotisivujen kautta tiedottamista täydentämään päätettiin ottaa käyttöön Facebook-sivusto. Kari Jyrkinen on perustanut tätä varten Facebook-ryhmän ”Juuret rajantakaisella Rautjärvellä”. Facebook-ryhmä toimii kotisivuja paremmin keskustelualustana ja sen toivotaan saavan toimintaan mukaan entistä enemmän Ilmeen perinteestä ja ilmeeläisistä juuristaan kiinnostuneita ihmisiä. Suunnitteilla on myös kokoontuminen yhdistyksemme vuosikokousta edeltävänä päivänä keskustelemaan Ilmeen perinteestä.

Puheenjohtajana valittiin jatkamaan Aulis Kemppinen. Hallituksessa jatkamaan valittiin samoin Kari Jyrkinen, Yrjö Lankinen, Antti Munnukka, Tapio Varis ja Kari Häyhä. Varapuheenjohtajakseen hallitus valitsi Kari Jyrkisen, rahastonhoitajakseen Yrjö Lankisen ja sihteerikseen Tapio Variksen.

Tapio Varis kertoi  sukutukimusta käsitelleessä kokousesitelmässään sukututkimuksen menetelmistä ja tietolähteistä. Aihe herätti paljon mielenkiintoa.