Matkan ohjelma

Mahdolliset muutokset ja lisätiedot kirjataan jatkossa sivun loppuun

Ajoreitti kulkee Juvan, Sulkavan ja Ruokolahden kautta Imatralle. Pysähdyspaikat ja -ajat ovat seuraavat:

 • 5:00 Juvan linja-autoasema
 • 5:30 Sulkavan linja-autoasema
 • 6:40 Ruokolahti, Käringin tiehaara
 • 7:00 Vuoksenniskan tori
 • 7:10 Imatran keskusliikenneasema
 • 7:20 Olavinkatu/Valtionhotelli

Ilmoita lähtöpaikka viimeistään viisumilomakkeen palautuksen yhteydessä toukokuun lopussa. Linja-auto pysähtyy vain niillä pysähdyspaikoilla, joista on etukäteen sovittu tulevan matkustajia. Viimehetken muutokset eivät ole siten kovin helposti järjestettävissä.

Matkatoimistosta suositeltiin rajan ylitystä Nuijamaan kautta, jolloin voitaisiin pitää kahvitauko Viipurin portissa Lappeenrannassa menomatkalla ja tiet Viipuriin olisivat paremmat. Menomatkalla olisi siten mahdollisuus tulla kyytiin myös Viipurinportilta, mutta paluumatkalla ei. Toinen vaihtoehto on ylittää raja Imatralla, jolloin pysähdyttäisiin Ensossa lyhyelle ostostauolle. Ennen Viipuria pysähdytään lisäksi aamukahveille Tali-Ihantalan taistelujen muistomerkillä.

Viipurissa ohjelmassa on kiertoajelu sekä tutustuminen entiseen Viipurin taidemuseoon, joka toimii nykyisin Eremitaasin haaraosastona. Tämän jälkeen majoitumme kolmen tähden hotelli Viipuriin, entiseen hotelli Knut Posseen. Ennen ja jälkeen illallisen on mahdollisuus tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Valuutanvaihtomahdollisuus on sekä Venäjän tullissa että Viipurissa.

Maanantaiaamuna, hotelliaamiaisen jälkeen, suunnataan Ilmeelle. Perilläoloaikaa jää noin 4-5 tuntia. Kirkonmäellä pidetään muistohetki sankarihaudalla ja nautitaan voileipäkahvit, jonka jälkeen voidaan hajaantua eri kyliin. Bussilla on aikaisemmin päässyt ainakin Keskikylään, Koskenkylään ja Hynnilään - Siisiälän koulun kohdalla pitäisi myös päästä kääntymään linja-autolla. Tieoloja ei kuitenkaan voi varmuudella tietää etukäteen. Mikäli käytettävissä on paikallisia henkilöautoja, niiden kyydissä on mahdollista päästä myös pienempien teiden varsille. Kuljettajille kelpaavat yleensä eurot, ja jokainen maksaa matkansa itse. Mm. Hynnilän salotie on hyvässä kunnossa, mutta bussia siellä ei pääse kääntämään. Aivan rajan pintaan, piikkilangoilla rajatulle alueelle, ei ole pääsyä.

Ennen paluuumatkaa nautitaan kenttäruokailu Ilmeellä. Suomeen palataan Enson/Pelkolan raja-aseman kautta ja rajalla on mahdollisuus ostosten tekoon tax free -myymälässä.

Matkan hinta on 210 euroa kahden hengen huoneessa, sisältäen ryhmäviisumin ja sen vaatiman vakuutuksen, rajavyöhykeluvat, bussikuljetukset, ohjelmassa mainitut ruokailut, kahdet voileipäkahvit sekä pääsymaksut. Omasta viisumista alennus on 57 euroa, jolloin matkan hinta on 153 euroa. Yhden hengen huoneen lisä on 55 euroa. Lisäsänky on mahdollista järjestää kahden hengen huoneeseen, mutta alennusta saa vain lapsesta. Yksin matkustavat ja "parittomat" miehet ja naiset sijoitetaan luonnollisesti eri huoneisiin.

Tullimuodollisuudet, tieolosuhteen tai muuttuneet raja-aluekäytännöt voivat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan.

Ilmoita mahdollisista ruoka-aineallergioista ja erikoisruokavaliosta, pyrimme järjestämään ainakin hotelliruokailut niin, että ne sopivat kaikille. Juotavaa ja tarpeen mukaan pientä välipalaa kannattaa ottaa mukaan, Viipurista voi myös hankkia täydennystä. Muista myös ottaa tarvitsemasi lääkkeet mukaan ja tietenkin passi.

Ilmoittautumiset: Kari Jyrkinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 - 234 108

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään: 13.5.2013. Toimita kopio (tai skannattu kuva) passin kuva-aukeamasta 1:1 koossa niin, että se on perillä viimeistää 13.5 osoitteessa Kari Jyrkinen, Hitsaajankatu 15 A 16, 00810 Helsinki. Tiedot rajavyöhykelupaa varten pitää olla matkatoimistossa viimeistään 15.5. Jos sinulla on oma viisumi, voit toimittaa vaihtoehtoisesti pelkät tiedot sähköpostilla (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.): nimi, syntymäaika, syntymäpaikka, passin numero, passin myöntäneen viranomaisen nimi sekä viimeinen voimassaolopäivä, osoite ja puhelinnumero. Varmista, että tiedot ovat oikein!

Muistathan, että passi pitää olla voimassa vielä 6 kk Venäjältä poistumisen jälkeen, eli käytännössä ainakin vuoden 2014 alkuun. Ryhmäviisumia varten tarvitset yhden passikuvan.

Viisumihakemus täytetään nykyisin tietokoneella. Jos et kuitenkaan pysty itse täyttämään lomaketta, lähetän lomakkeen, jonka voit täyttää ja palauttaa mielellään samaan aikaan passikopion kanssa, jotta ehdin siirtää tiedot koneille ja saada allekirjoituksen tulostettavaan lomakkeeseen. Lähetän myös erilliset ohjeet lomakkeen täyttöön Internetissä. Tulostetut ja allekirjoitetut viisumilomakkeet (+valokuva) pitää lähettää edellämainittuun osoitteeseen viimeistään toukokuun loppuun mennessä.

Erillistä laskua ei lähetetä vaan maksa matka Ilmeen perinneyhdistys ry:n tilille FI39 5402 0120 0577 76 7.6.2013 mennessä.

Matkan järjestelyt hoitaa Pohjolan Turistiauto Oy / Pohjolan Matka.


 • Ohjeita sähköisen viisumihakemuksen täyttöön: Viisumiohjeet
 • 22.4: Lisätiedot matkatoimistosta saatu, pyrin päivittämään tiedot ja lopullisen ohjelman pikapuoliin.
 • 14.5: Ilmoittautuminen on päättynyt, kaikkien 46 matkalle lähtijän passitiedot saatu rajavyöhykelupaa varten.
 • 22.5: Esitäytetyt viisumilomakkeet postitettu (15 henkeä). Jos muilla on ongelmia lomakkeen täytössä, niin kyselkää vain ohjeita.
 • 31.5: Viisimuhakemukset ovat pääosin kunnossa, paria esitäytettyä odottelen vielä, muut ovat saapuneet. Pientä epätarkkuutta oli osassa lomakkeista, mutta ymmärsin niin, että riittää kun sähköiset lomakkeet korjaavat matkatoimistossa, täydentävät muutenkin tietoja. Mikään turhan helppokäyttöinen tuo lomake ei tosiaankaan ole.
 • 17.6 Ruokolahdelta alkaen lähtöaikatauluja on siirretty puoli tuntia myöhemmäksi (yllä päivitetty aikataulu) - tiedotan tästä kaikille vielä erikseen. Kaikilta pysäkeiltä tulee väkeä, joten aikataulutus oli liian tiukka.
 • 17.6 Lounas Viipurissa on 18:00 Venäjän aikaa: vihersalaatti, borsch-keitto, jauhelihapihvi kananmunalla ja perunamuusi (pl. erikoisruokavaliot).
 • 26.6 Klaffituoleja on 5 kappaletta mukana maastoruokailuun eli huonompijalkaisille - oma retkijakkara ei tietenkään ole pahitteeksi, jos semmoinen löytyy ja tuolia erityisesti kaipaa maastopysähdyksillä.
  'Allekirjoittanut' tulee kyytiin vasta Imatran keskusliikenneasemalta, kuljettajan puhelinnumeron hätätapauksia varten ilmoittelen sähköpostilla ja ennen minua kyytiin nouseville sähköpostittomille tekstiviestillä.