Vuosikokous pidettiin Imatran kylpylällä sunnuntaina 7.4 ja ennen kokousta ruokailtiin kylpylän buffetissa. Osallistujia oli kaiken kaikkiaan 25 henkeä. Lupasin kokouksessa julkaista kokousasiakirjoja, joten tässäpä nyt viimein. Ei tämä ole päässyt unohtumaan vaan jotenkin aina muistaessa on tuntunut olevan parempaa tekemistä ;)

Pöytäkirja2019.pdf

 

Toimintakertomus 1.1 - 31.12.2018

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 8.4.2018 Imatran kylpylässä. Ennen kokousta osallistujille tarjottiin lounas kylpylän buffetissa, ja osanotto olikin varsin hyvä. Kokouksen jälkeen keskusteltiin kesälle suunnitellusta Ilmeen matkasta ja Yrjö Lankinen näytti kuvia tekemältään matkalta teemalla "Armakse jalajälil" Antreasta Viipuriin.

Matka Ilmeelle järjestettiin pitkästä aikaa 29 – 30.7. Ilmoittautumisaikataulu oli vähän liian lyhyt, mutta osanottajia kertyi kuitenkin kolmisenkymmentä henkeä. Ensimmäiset matkaajat poimittiin Juvalta, suurimman osan tullessa kyytiin Imatralta. Jääsken pysähdyksen jälkeen jatkettiin Antrean ja Kirvun kautta Ilmeelle. Kirkonmäellä istutettiin kukat sankarimuistomerkille ja laulettiin perinteinen virsi. Voileipäkahvien jälkeen jaettiin matkalaisia eri kylille kotipaikkakäynneille.

Toiset voileipäkahvit juotiin Miettilän tienhaaran tietämillä ja siitä jatkettiin Kirvun mökkikylään, Puusniekan niemeen Torajärven rantaan. Illallinen nautittiin lämpimässä kesäillassa lomakylässä, ja matkan pölyt sai huuhdottua Torajärvessä. Aamiaisen jälkeen matkaa jatkettiin Viipuriin, missä oli mahdollisuus ostoksiin sekä tutustuminen Viipurin kirjastoon. Lounas syötiin Viktoria-hotellilla, ja Imatralle ehdittiin takaisin kuuden maita. Viranomaismuodollisuudet sujuivat varsin hyvin, ja Ilmeellä pääsi liikkumaan vapaasti. Kuljettajamme Timo Toppinen ohjasti autoa vuosien kokemuksella Karjalan teistä ja oppaamme Riitta Varis kertoili asiantuntevasti matkan varren kohteista.

Kotisivuille on lisätty lähinnä ajankohtaisia tiedotteita, ja yhdistyksen Facebook-ryhmässä Juuret rajantakaisella Rautjärvellä on keskustelu ollut vilkasta. Jäsenmäärä kasvoi vuoden aikana sadalla, ollen vuoden viimeisenä päivänä 239. Ryhmän jäseniä kokoontui kesällä Karjalaisten kesäjuhlien yhteydessä Kouvolassa vapaamuotoiseen tapaamiseen, johon puheenjohtajakin osallistui.

Yhdistyksen hallitus kokoontui vuoden 2018 aikana kaksi kertaa, vuosikokousta edeltävässä kokouk¬sessaan sekä kokouksen jälkeen järjestäytymiskokouksessaan. Yhdistyksen hallituksen puheen-johtajana on toiminut Kari Jyrkinen, varapuheenjohtajana Aulis Kemppinen, rahastonhoitajana Yrjö Lankinen, sihteerinä Kari Häyhä sekä jäseninä Antti Munnukka ja Markku Kemppinen.

Yhdistyksellä oli vuoden lopussa 92 jäsentä, joista toimintavuoden aikana liittyneitä uusia jäseniä 9.

Toimintasuunnitelma 2019

Vuosikokous ja sitä edeltävä hallituksen kokous sekä hallituksen järjestäytymiskokous pidetään Imatran kylpylän tiloissa sunnuntaina 7.4.2019.

Ilmeen matkaa ei tänä vuonna yhdistyksen puolesta järjestetä, mutta valmistelut seuraavan vuoden matkaa varten pitänee aloittaa jo tämän vuoden puolella, jos ensi vuonna matka järjestetään. Yhdistys voi auttaa tiedottamisessa ja muillakin tavoin, jos jäsenistöstä löytyy innokkaita matkan järjestäjiä. Tapaamisia voisi sen sijaan järjestää Suomen puolella kiinnostuksen mukaan, esimerkiksi Museotiepäivän ja Miettilän kollauksen yhteydessä Rautjärvellä tai Karjalaisilla kesäjuhlilla Hämeenlinnassa. Karjalan Kannaksen matkaa Armas Lankisen jalanjäljillä on myös suunnitelmissa, muttei välttämättä toteudu tänä vuonna. Ilmeen kirkkomaata pitäisi pyrkiä kunnostamaan kesällä vapaaehtoisvoimin, jos innokkaita vapaaehtoisia löytyy.

Vanhojen valokuvien ja perinnetarinoiden tallentamista sekä Facebook-ryhmän ”Juuret rajantakaisella Rautjärvellä” ylläpitoa jatketaan ja yritetään miettiä keskustelua aktivoivia aiheita. Nettisivujen kehittäminen jatkuu, samoin sisällöntuotanto. Ilmeen kirkon Rautjärvellä säilytettävät sakraaliesineet pitäisi pyrkiä dokumentoimaan.