Vuosikokous pidettiin Imatran kylpylässä huhtikuun alussa. Kokoukseen sekä yhdistyksen tarjoamalle lounaalle osallistui reilu parikymmentä henkeä. Heinäkuun lopussa järjestettävälle Ilmeen matkalle osallistuvia nuoria päätettiin tukea viisumin hinnan verran yhdistyksen varoista. Muita tapahtumia ei tällä toimikaudella järjestetä, mutta tulevina vuosina voitaisiin järjestää matka Ilmeen suojeluskuntalaisten vapaussodan taistelupaikkoihin tutustuen sekä kokoontua myös Suomen puolella, esimerkiksi Miettilän kollauksen tai Museotiepäivän yhteydessä. Perinnetiedon ja valokuvien keruuta jatketaan yhdistyksen kotisivujen kautta. Jäsenmaksua ei tällä hetkellä ole tarpeen periä. Puheenjohtajana jatkaa allekirjoittanut, muina jäseninä Kari Häyhä, Aulis Kemppinen, Markku Kemppinen, Yrjö Lankinen ja Antti Munnukka.

Toukokuun kolmantena viikonloppuna pääsin käymään Siisiälässä ja Ilmeellä katsastamassa mm. teiden kuntoa kesän matkaa varten. Raskas liikenne Antrean ja Sairalan välillä laittaa tien koville, mutta siitä eteenpäin 'Kirvun tienhoitopiiri' oli hoitanut tehtävänsä kohtuullisesti ainakin Ylikuunuun asti. Loppumatkalla tie lienee aika vähällä käytöllä, ja kunto erityisesti Siisiälässä ja Hynnilässä oli huono: maavaraa ei paljon ilmajousitetulla bussillakaan pahimmissa paikoissa jäänyt. Teiden kuntoon osataan nyt varautua, ellei tietä kesän mittaan korjata. Liikkuminen alueella onnistui muuten ongelmitta.

Viisi vuotta sitten näytti pahasti siltä, että seudun pellot pusikoituvat - vaan eivät pusikoidu enää. Peltoaukea Siisiälästä aina Koskenkylään oli mulloksella - mahdollisesti laajemminkin, vaan Keskikylässä ei käyty. Kesällä nähdään sitten, mitä siellä kasvaa. Kirkonmäki ole myös melko ennallaan.

Hynnilän peltoaukeaa

Ensi viikonloppuna järjestetään Karjalaiset kesäjuhlat Kouvolassa. Yhdistyksen facebook-ryhmän jäseniä kokoontuu vapaamuotoiseen tapaamiseen lauantaina n. 17:00 Kouvolan Lumo-areenan FB-pisteellä, tarkoitus olisi itsekin päästä paikalle. Jos satut kesäjuhlilla olemaan, tulehan haastelemmaan. Narsakan Hannu on myös esittelemässä ja myymässä kirjaansa Tulimyrsky Kollaalla - Rautjärven miehet talvisodan polttopisteessä molempina päivinä, joten jos kirja vielä puuttuu tai haluat käydä juttelemassa kirjan tiimoilta, Hannun tavoittaa myös kesäjuhlilta.

Kevät on tuntunut menneen melkoista haipakkaa ja säätkin ovat ainakin auringosta pitäviä suosineet. Kesän tapahtumista kannattaa huomioida Miettilän kollaus kesäkuun lopussa (http://www.rautjarvi.fi/fi/rautjarvellatapahtuu/miettilakollaus) sekä Museotiepäivä elokuun 12. Rautjärvellä.

Mukavaa kesää kaikille,

pj. Kari Jyrkinen